Hoe kunt u meedoen?

Stap 1: meld u aan

Laat ons u helpen te verdienen aan duurzaamheid en meld u aan voor onafhankelijk advies en ondersteuning. Een van onze energieadviseurs uit de regio neemt dan contact met u op en bespreekt welke adviesvorm het best bij u past.

Stap 2: het onafhankelijke adviestraject

De energieadviseur brengt eerst de huidige situatie van uw bedrijf in kaart en geeft daarbij aan hoe u deze energiezuinig en kostenefficiënt kunt verbeteren, met oplossingen die passen bij úw ambities. Het start meestal met een laagdrempelige verkenning van de kansen en de wettelijke verplichtingen. Afhankelijk van de bedrijfsgrootte betaalt u voor de verkenning van de kansen tussen de € 400,- en € 800,- en voor de wettelijke toetsing € 375,- tot € 1.325,-.

In het vervolgadvies ontvangt u een getalsmatig onderbouwde QuickScan met aantrekkelijke opties voor uw situatie. Indien gewenst wordt er een businesscase voor u opgesteld die bestaat uit verschillende modules: u kiest zelf welke module(s) worden uitgevoerd. De modules zijn bijvoorbeeld gericht op energiebesparing, comfortverbetering en het zelf opwekken van duurzame energie. Ook worden de fiscale voordelen en subsidies in kaart gebracht. De kosten van het vervolgadvies bedragen meestal tussen de € 200,- en € 1.500,-, afhankelijk van de bedrijfsgrootte en uw wensen.

Stap 3: maak concreet werk van de uitvoering

U bepaalt zelf of u het advies opvolgt, wat u daarvan laat uitvoeren en door wie. De energieadviseur kan desgewenst ook de subsidies en offertes voor u aanvragen en de offertes onafhankelijk beoordelen. Ook kan hij de uitvoering begeleiden. De begeleidingskosten variëren meestal tussen de € 200,- en € 1.500,-.


Energieke Noord-Veluwse Bedrijven is een initiatief van: